Laboratóriumi tevékenység

Laboratóriumi Osztály

Osztályvezető: Kutas Mirjam

Osztályvezető-helyettesek: Horváth Ildikó

Kelemen Gyula

Adminisztrátor: Horváthné Wunderlich Orsolya

Cím: 9024 Győr, Jósika u. 16.

Telefon: +36 (96) 418-044

Fax: +36 (96) 418-068

E-mail: nepegeszsegugy.kemialab[kukac]gyor.gov.hu

A Laboratóriumi Osztály kvalifikált szakemberekkel működő, jól felszerelt laboratóriumai a Nemzeti Akkreditáló Hatóság által NAH-1-1341/2019 számon akkreditált vizsgálólaboratóriumok. Település- és környezet-egészségügyi, élelmezés- és táplálkozás-egészségügyi, foglalkozás-egészségügyi, valamint munkahelyi, környezeti, közlekedési zajvizsgálatokat és munkahelyi rezgés vizsgálatokat, helyszíni méréseket, mintavételezéseket végzünk, hatósági és külső megrendelők számára. Mérési eredményeink alapján, külön kérésre, szakmai véleményezést adunk.

Akkreditálási okirat

Akkreditált vizsgálataink

A Laboratóriumi Osztály tevékenységi területe:
  • Vizek (ivó-, palackozott, természetes és ásványvíz, felszíni, felszín alatti, fürdővíz, szennyvíz, szikvíz) mintavétele, helyszíni vizsgálata, fizikai, kémiai, mikroszkopikus biológiai, mikrobiológiai vizsgálata tovább>>
  • Művese állomás táp- és termelt vizének mintavétele, helyszíni vizsgálata, fizikai, kémiai, mikroszkopikus biológiai, mikrobiológiai vizsgálata tovább>>
  • Hemodializáló folyadék mintavétele, mikrobiológiai vizsgálata tovább>>
  • Talajok mintavétele, fizikai, kémiai, mikrobiológiai, parazitológiai vizsgálata tovább>>
  • Hulladékok mintavétele, fizikai, kémiai vizsgálata tovább>>
  • Iszapok, kémiai, mikrobiológiai vizsgálata tovább>>
  • Porok, rostok mintavétele munkahelyi levegőből tovább>>
  • Biológiai expozíciós mutatók mintavétele és mérése (vér, vizelet) tovább>>
  • Munkahelyi, környezeti levegő mintavétele, klimatikus viszonyainak helyszíni vizsgálata tovább>>
  • Munkahelyi levegőből vett por-, gőz-, gázminták fizikai, kémiai vizsgálata tovább>>
  • Élelmiszerek (élelmiszer alapanyag, segédanyag, késztermék) és élelmiszer csomagoló anyagok fizikai, kémiai, mikrobiológiai vizsgálata, minta-előkészítés tovább>>
  • Kozmetikumok mikrobiológiai vizsgálata tovább>>
  • Élelmiszerek és takarmányok, hús, hús-alapú élelmiszerek, tisztasági vizsgálatok (élelmiszerek gyártási és forgalmazási területről) mikrobiológiai vizsgálata tovább>>
  • Élelmiszerek és élvezeti cikkek; étkezési mák; gabonafélék, hüvelyesek és belőlük készült termékek; gyümölcsök, zöldségek és belőlük készült termékek; pörkölt és instant kávé; paprika és belőle készült termékek; tartósított élelmiszerek, élelmiszerkonzervek; alumínium dobozba, vagy tartályba csomagolt élelmiszerek; hús, hústermékek, húskészítmények; édesipari termékek; sütőipari termékek; állati és növényi zsírok, olajok; zsiradékok; főzőkonyhai készételek minta-előkészítése, fizikai, kémiai vizsgálata. tovább>>
  • Kozmetikai termékek, napozószerek fizikai, kémiai vizsgálata tovább>>
  • Munkahelyi, környezeti és közlekedési zajvizsgálatok végzése tovább>>
  • Környezeti levegő pollenvizsgálata tovább>>
  • Táptalajok készítése mikrobiológiai vizsgálatokhoz tovább>>
  • Sterilizáló berendezések és mosógépek mikrobiológiai hatásfokvizsgálata tovább>>

A Laboratóriumi Osztály szervezeti egységei:

  • Zaj- és rezgésvizsgáló laboratórium tovább>>